neděle 10. dubna 2016

Tipy nejen pro mastné vlasy


  
Venku je opravdu škaredé počasí a to vybízí ke 2 věcem, k psaní závěrečné práce a článků na blog.
Jak napovídá název, dnes se budeme věnovat vlasové kosmetice a tipům pro mastné vlasy. Nejeden z nás se potýká s takovými problémy, avšak největší problémy činní majitelkám jemných vlasů, mezi které patřím i já.
Často se stává, že zkoušíme nové a nové přípravky a šampony, které by měli ulehčit vlasům a zároveň prodloužit jejich svěžest a čistotu. Ale opak je pravdou. Po umytí naše vlasy vydrží v přiměřeném stavu maximálně 2 dny a tak zkoušíme novinky dál a dál.

A jak můžeme prodloužit zmašťovací proces? To se dozvíte níže





1. Péče o hřebeny a kartáče

Dle mého názoru spousta lidí podceňuje čištění a někteří ho neprovádí vůbec. V případě, že používáme tentýž hřeben každý den, přenášíme mastnotu či další nečistoty z vlasů na štětiny. To zapříčiňuje, že mastnotu si neustále přenášíme na vlasy.

Tip na čištění:
Jednoduchou pomocí, jak zamezit tomuto přenášení je využití dvou věcí, které máme běžně doma.
První věcí je šampón a druhou voda. Já osobně do vody přidávám ještě pár kapek citronové šťávy, která dodává svěží vůni a také neutralizuje maz.



Připravíme si nádobu, do které vložíme hřebeny na celý den a předem je ještě pečlivě očistíme. Pokud používáte hřebeny s dřevěnými rukojeťmi, opatříme si nádobu, která není tak vysoká a do lázně namočíme pouze štětiny s výjimkou rukojeti.


 2. Výběr šampónu
Trh nenabízí mnoho variant pro mastné vlasy, většinou můžeme najít různé produkty pro suché a poškozené či barvené vlasy, prostředky posilující, regenerační, obnovující, regenerační atd.

Nejlepším fíglem avšak je, si pořídit několik variant šamponů a neustále je střídat. V případě, že neustále používáme tentýž, vlasy si zvyknou a účinnost se neustále snižuje.


3. Důležitý produkt

I když si každý nepotrpí na obyčejné šampony za pár korun, mě se již několikrát osvědčila jejich skvělá účinnost. Z toho důvodu je velmi přínosným produktem proti zabránění maštění, kopřivový nebo březový šampón. Ty většinou neobsahují žádné silikony a jedná se hlavně o přírodní "driák", který vlasy dostatečně vysuší.

Z vlastní zkušenosti vím, že určitou dobu je užívání drogerkových produktů dostačující, ale po určité době, kdy si třeba vlasy přestanete barvit či si je nebarvíte vůbec, vlasy nejsou systematicky vysušovány např. díky amoniaku. Ten i když se v barvách moc nevyskytuje, je největším pomocníkem proti maštění.
                                                             
4. Kombinování

Opět mluvíme o zvyku vlasů na určitý druh šamponů, a z toho důvodu je určitě dobré čas od času použít například produkt s keratinem nebo pro větší objem. S výběrem nebudete mít rozhodně problém.



5. Ochrana konečků a uhlazení

Nedílnou součástí pro péči o vlasy je samozřejmě kondicionér. Spousta z nás dělá chybu v aplikaci, jelikož kondicionér nenanáší pouze na konečky nebo od poloviny vlasů.

Skvělým pomocníkem se v poslední době staly péče na vlasy ve spreji. Některé jsou skvělé pro rozčesávání a jiné navíc skvěle uhlazují. Používáním můžete předejít nepříjemnému tahání při rozčesávání například natočených vlasů.



6. Velcí sušší pomocníci

Posledními produkty potřebné pro boj s mastnotou jsou samozřejmě suché šampony. Existují různé typy, jako například v současnosti nejznámější suchý produkt s názvem Batiste. Rozhodně ho všichni znají, ale jsou i mnohem levnější varianty. Já mám velmi ráda malinký od Alpy, ale jeho aplikace je složitější.
Skvěle fungoval i můj již vypotřebovaný modrý mazlík od Balei, který už bohužel nemám.



Tak a to je z dnešního článku vše, doufám, že jsem Vám přinesla nějaké užitečné rady.

Krásný zbytek víkendu

Vaše













Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mnohokrát za komentář :-)